Fra juli faset økonomisystemleverandøren Uni Micro ut sitt eget reiseregningssystem og integrerer i stedet Traveltext som også håndterer kjørebok og utlegg.

– Ofte overstiger kostnadene til utfylling og administrasjon beløpet som skal refunderes. Derfor er enkelhet i utfylling og integrering mellom refusjonssystem og økonomisystem eneste farbare vei. Etter å ha lett i markedet en tid, valgte vi Traveltext for dette og faser ut vårt eget reiseregningssysstem, sier daglig leder Jannike Neset i Uni Micro AS.

Uni Micro nærmet seg 90 millioner kroner i omsetning i 2015, vokser fortsatt og har i underkant av 100 medarbeidere. Hovedkontoret ligger i Modalen nord for Bergen og selskapet har avdelinger i Oslo, Bergen, Haugesund, Molde, Trondheim, Bodø og Stavanger.

Traveltext ble etablert av styreleder Jarl-Gunnar Lier på tampen av 2009 fordi han selv var lut lei utfylling av reiseregninger. Med støtte fra blant annet Innovasjon Norge er Traveltext utviklet til en komplett løsning for reiseregning, kjørebok og utlegg.

Lier mener at han har knekket koden i forhold markedsføring av refusjonssystemer som dette. Den handler om mer enn bare brukervennlighet for brukerne, som kan lage reiseregningen underveis med webapp på mobilen, SMS og MMS.

– Det kniper enda mer for administrasjonen som har den tidkrevende og ofte kjedelige oppgaven med å håndtere regningene manuelt. Her sløses dessuten de store pengene bort i norske virksomheter. Vi markedsfører løsningen vår kun mot bedrifter og ikke mot brukerne. Sømløs integrasjon mellom Traveltext og økonomisystemet er selve gulroten, sier Lier.

Samarbeidet begynte med en felles kunde som ønsket integrasjon. De to IT-bedriftene så snart større muligheter. Fire måneder senere, i januar 2016, var en formell samarbeidsavtale signert. Pilottesting startet tidlig i 2016.

– Vi lanserer nå bredt overfor alle Uni Micro-kunder og faser fra da av gradvis ut vår egen reiseregningsløsning. Traveltext blir også en del av vår nye webløsning som vi går på lufta med i 2017, sier Neset.

Uni Økonomi er kåret til beste program,  i en test som i år omfattet 15 varianter av norske økonomisystemer 6. året på rad av PC World, senest i 2015.

Fakta om reiseregning, utlegg og kjørebok
• Refusjon av reiseregning, utlegg og kjørebok er kompleks fordi regningene skal føres riktig, inkluderer omfattende refusjonssatser og valutaproblematikk, skal attesteres internt og ofte eksternt (tidkrevende), og berører både regnskapsbilag og lønnsoppgavepliktige satser.
• På grunn av kompleksiteten blir reiseregninger en stressfaktor for brukerne og en utfordring for administrasjonen å bokføre innenfor deadlines.
• Myndighetene godkjenner nå foto av kvittering som gyldig, elektronisk bilag. Traveltext benytter seg av dette.
Jannike Neset i Uni Micro velger TravelText for kundene sine.

– Enkelhet i utfylling og integrering mellom refusjonssystem og økonomisystem er eneste farbare vei. Vi valgte Traveltext og faser ut vårt eget reiseregningssysstem, sier daglig leder Jannike Neset i Uni Micro AS.

Jarl Gunnar Lier i TravelText

– Administrasjonen har den tidkrevende og ofte kjedelige oppgaven med å håndtere regningene manuelt. Sømløs integrasjon mellom Traveltext og økonomisystemet er selve gulroten, sier Jarl-Gunnar Lier.