Tar du to eksperter og forener dem, blir resultatet strålende. Uni Micro faser ut sitt eget reiseregningssystem til fordel for eksperten TravelText. Økonomisystemet Uni og TravelText kan enkelt integreres sømløst.

Etter at brukere har fylt ut reiseregninger, kjørebøker og utleggsregninger, går disse vanligvis til manuell behandling hos administrasjonen enten som papir eller pdf.

Men, TravelText kan enkelt integreres med økonomisystemer, slik Uni Micro har valgt å gjøre med Uni Økonomi.

Enkelt å integrere

– Det handler om integrasjon som er veldig grei å gjøre. Vi kobler våre regnskaps- og lønnsarter opp mot tilsvarende poster i TravelText. Deretter blir dataene overført sømløst etter attestering i TravelText, sier produkt- og utviklingssjef Stig Sellevold.

Det snur opp ned på hverdagen hos administrasjonen, i positiv forstand. Kostnadstypene er ferdig definert i forhold til om de er oppgavepliktige eller ikke. Oppgavepliktige poster går til lønnssystemet og blir liggende til neste lønnskjøring, mens det øvrige går til regnskap med mulighet for umiddelbar utbetaling.

– Har brukeren ført noe feil, får du varsel, sier Sellevold. Han legger til at det for all del går an i Uni å kjøre lønn på bare én reise, dersom det haster med utbetaling.

Vurderte flere

I visjonen til Uni Micro ligger det å levere kvalitet i alle ledd, forenkle rutiner og øke lønnsomheten for selskapets kunder. Det er en visjon som fungerer i praksis, for selskapet har vokst seg til nærmere 100 medarbeidere og en omsetning i 2015 på nærmere 90 millioner kroner.

– Vi vurderte flere ulike systemer, men opplever TravelText som absolutt mest tiltalende både for brukerne og integrasjon, og dermed også for medarbeidere på lønn og regnskap, sier daglig leder Jannike Neset.

Hun legger til at Uni Micro også lag vekt på at TravelText har funksjonalitet for kjørebok og andre utlegg.

Samarbeidet begynte med en felles kunde som ønsket integrasjon. Resultatet ble så bra, at de to IT-bedriftene så større muligheter. Fire måneder senere, i januar 2016, var avtale signert om komplett samarbeid. Løsningen gikk i pilot tidlig i 2016 og ble lansert bredt 1. juli 2016 for alle Uni Micro sine kunder.

Ad NOTAM for lesere med teknisk interesse. Du får en API-nøkkel fra TravelText som du legger inn i økonomisystemet. Etter at du lagt inn brukere i TravelText, kan virksomheten bruke integrasjonen. Enklere blir det ikke.

Stig Sellevold i Uni Micro

– Vi kobler våre regnskaps- og lønnsarter opp mot tilsvarende poster i TravelText. Deretter blir dataene overført sømløst etter attestering i TravelText, sier produkt- og utviklingssjef Stig Sellevold.

Enkel bokføring i Uni Micro av utlegg fra TravelText

Enkelt brukergrensesnitt i Uni Økonomi for bokføring og betaling av regninger fra TravelText.